Smartfil PLA a ECO PLA Recycled

Sello High-Speed, Smartfil PLA a ECO PLA Recycled

V Smart Materials 3D sa sústredili na neustály vývoj a inovácie vo svete 3D tlače, čo ich viedlo k vytvoreniu značky HIGH-SPEED, ktorá zaručuje, že ich filamenty sú ideálne pre vysokorýchlostnú tlač bez kompromisov na kvalite. Ich cieľom je neustále posúvať hranice 3D tlače a filamenty sú výsledkom dlhodobého vývoja, testovania a optimalizácie.

Testovanie filamentov a dôraz na kvalitu

Proces testovania filamentov je náročný a detailný. Hlavným nástrojom pre testovanie vysokorýchlostnej tlače je tlačiareň BambuLab P1S, ktorá im umožňuje posúvať hranice rýchlosti a precíznosti. Táto tlačiareň bola zvolená pre svoju spoľahlivosť a schopnosť dosahovať úžasné rýchlosti až 300 mm/s, čo z nej robí ideálny nástroj na testovanie ich materiálov v extrémnych podmienkach.

Pri testovaní sa zamerali na niekoľko kľúčových aspektov, ako sú:

  • Presnosť pri vysokých rýchlostiach: Ich filamenty si aj pri maximálnej rýchlosti udržujú presné detaily a vynikajúcu povrchovú kvalitu.
  • Priľnavosť vrstiev: Aby predišli delaminácii a zabezpečili pevné spojenie medzi vrstvami, vykonali rozsiahle testy a úpravy v zložení materiálov. Výsledkom je filament, ktorý odoláva deformáciám aj pri vysokorýchlostnej tlači.
  • Odolnosť pri zložitých geometrických tvaroch: Testovali filamenty na zložitých modeloch s voľnými prevismi a mostami, kde preukázali vynikajúci výkon bez nechceného stringingu a warping efektu. Tým zaisťujú, že aj tie najkomplexnejšie výtlačky zostávajú čisté a presné.

Jedným z ich hlavných úspechov pri testovaní je schopnosť udržať kvalitu tlače bez ohľadu na rýchlosť, čo potvrdzuje ich záväzok k vysokej kvalite a precíznosti. Testovanie prebiehalo na širokej škále teplôt a konfigurácií, aby zabezpečili, že filamenty budú plne kompatibilné s rôznymi typmi tlačiarní a extrudérov.

Vlastnosti filamentov

Ich filamenty sa vyznačujú niekoľkými kľúčovými vlastnosťami:

  • Smartfil PLA: Ideálny na každodennú tlač, s výbornou priľnavosťou k podložke, jednoduchou tlačou a vysokou presnosťou. Je biologicky odbúrateľný, čo z neho robí ekologickejšiu voľbu pre životné prostredie.
  • Smartfil ECO PLA Recycled: Recyklovaný PLA filament, ktorý kombinuje ekologickú udržateľnosť s vynikajúcimi mechanickými vlastnosťami. Je ideálny pre každého, kto chce prispieť k udržateľnosti bez kompromisov na kvalite tlače.
  • Sello High-Speed PLA: Tento filament je navrhnutý tak, aby umožnil tlač pri extrémne vysokých rýchlostiach, bez toho, aby došlo k poklesu kvality výtlačku. Výnimočný povrch, minimálny stringing a skvelá priľnavosť sú hlavnými prednosťami tohto materiálu.

Inovácie vo svete filamentov

V posledných rokoch boli svedkami rýchleho pokroku vo vývoji 3D tlačových materiálov. Ich inovácie sa zameriavajú predovšetkým na tri hlavné oblasti:

  1. Ekologická udržateľnosť: S filamentmi ako ECO PLA Recycled sa snažia minimalizovať odpad a znížiť uhlíkovú stopu. Ich materiály sú nielen recyklovateľné, ale tiež vyrábané tak, aby spotrebovali menej energie pri tlači.
  2. Vysokorýchlostná tlač: Vývoj značky HIGH-SPEED priniesol úplne nový štandard v oblasti rýchlostí tlače. Vďaka optimalizácii zloženia filamentov dosiahli rýchlosti až 300 mm/s, bez toho, aby obetovali kvalitu či detaily.
  3. Mechanické vlastnosti a pevnosť: Neustále pracujú na zlepšení pevnosti a odolnosti filamentov, aby boli vhodné aj pre náročné aplikácie, ako sú funkčné prototypy a finálne výrobky. Okrem toho filamenty prechádzajú intenzívnymi testami, aby odolávali extrémnym podmienkam, ako sú vysoké teploty, vlhkosť alebo mechanické zaťaženie.

Značka HIGH-SPEED ako symbol kvality

Značka HIGH-SPEED sa stala symbolom ich filozofie neustáleho zlepšovania a posúvania hraníc možného v 3D tlači. Po mesiacoch vývoja dosiahli významný pokrok a filamenty označené touto značkou sú teraz certifikované pre:

  • Extrémne rýchlosti až 300 mm/s.
  • Vynikajúcu kvalitu povrchu aj pri vysokých rýchlostiach.
  • Jednoduchú a rýchlu tlač bez potreby zložitých kalibrácií.
  • Stálosť materiálových vlastností, čo potvrdzujú opakovanými testami teplôt a povrchových úprav.

Budúcnosť filamentov a ich inovácií

Ich cesta nekončí. Neustále investujú do výskumu a vývoja nových materiálov, ktoré posunú 3D tlač na novú úroveň. Či už ide o nové typy recyklovaných filamentov, kompozitné materiály s kovovými či drevenými časticami, alebo filamenty s lepšou tepelnou odolnosťou, ich ambície sú jasné: byť lídrami v inováciách a kvalite vo svete 3D tlače.